torstai 30. joulukuuta 2010

SusHia


Mmmmmmau!

Se, että majoittaa paria putkiremppaa pakoilevaa ystävää on kivaa monesta syystä. Ensinnäkin kun tulen töistä kotiin, ei tarvitse tulla tyhjään kotiin. Toiseksi tulee tehtyä ruokaa (eli syötyä Aken tekemää ruokaa) enemmän, namnam! Kerrankin rappukäytävään kantautuva ruoan tuoksu tulee omasta kodista, mikä on mahtavaa. Kolmanneksi: kukapa ei haluaisi asua parhaiden maunien kanssa?

Tänään tehtiin vihdoin sushia. En ihan voi sanoa, että Ake teki, koska Saara pilkkoi vihannekset ja kaikki, jopa minä, käärivät omat rullansa. Ja oli hyvää!! Varsainaista kalaa meillä ei ollut, vaan kasviksia, katkarapuja ja tonnikalaa. Lisäksi oli tietysti wasabia, soijaa ja majoneesia. Kyseessä ei ollut mikään hieno illallinen, vaan aika perus iltaruoka, mikä ehkä näkyy esillepanosta, mutta toimii sushi näinkin.

Itsehän vihasin sushia vielä viime keväänä. Olin syönyt sitä kerran Kampin Ichiban Sushi -raflassa, ja varmaan valitsin tietämättömänä aivan väärät rullat, sillä hyi se oli kamalaa! Sitten mentiin tyttöjen kanssa keväällä Fuji Villagen (myös Kampissa, os. Salomonkatu 3) lounasbuffettiin. Jopa elämää mullistava kokemus. Siellä jokainen annos on omalla pienellä lautasella ja buffessa annokset pyörivät lasiseinien sisällä kuin akvaariossa. Kuten ehkä huomaa, en tiedä sushin anatomiasta juuri yhtään; en eri annosten nimiä etc. Mutta lounasbuffen lopputuloksena meillä oli ehkä noin 50 tyhjää lautasta pöydällä. Olin löytänyt sushin.




Sen jälkeen on tullut syötyä sushia silloin tällöin, lähinna "omatekemää" (= kavereiden tekemää). Sushi on hyvää, täyttävää ja sitä on helppo syödä. Suosittelen.




Ekassa kuvassa mun itse kokoama ja leikkaama annos, vau, tokassa erinäisiä sushipaloja namnam, ja kolmannessa Saaran minisushit ja kastikemix eli wasabi, soija ja majoneesimix.

Onko muita sushifaneja? Sushivinkkejä saa antaa!

<3 R (& S)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti